Del&bruk

lørdag 24. april 2010

Stoltenberg sin bruk av sosiale medier på vei hjem gjennom Europa.

Vulkanutbruddet på Island, med påfølende askesky, gjorde at mange fikk problemer med å komme seg hjem siden flyene ble innstilt. Deriblant Jens Stoltenberg. Han brukte flittig Twitter og Facebook for å holde kontakten med vennnene hjemme, mens han slo ihjel tiden, ikke så ulikt noen elever jeg har hørt om...

Utenlanske medier hadde fanget opp det og brukt saken i sine nyhetsoppslag.






LÆRARSTEMNE  I SOGNDAL



Øyrane vidaregåande skule deltok på fredag, idag...For min del ble det forelesning om rubrikkvurdering i norsk. Det var Cecilie Dyrkorn Fodstad, lektor ved Tiller videregående skole i Trondheim som viste oss hvordan en kan jobbe med rubrikker/ vurderingsskjema i praktisk bruk.

Her er et eksempel hun viste oss, der foredrag er temaet en skal vurdere. En må så fylle inn rubrikkene så de blir meningsfylte og gode å jobbe etter for både elever og lærere.

Kilde: Forelesning med Cecilie Dyrkorn Fodstad i Sogndal 23.04.2010

Dette emnet  ble en god videreføring av det vi lærte om vurderingsmatriser/vurderingsskjema på Ikt-utdannelsen vår. Etter lunsj hørte jeg på elever ( vår dyktige ikt-lærerAlbertine Åberge sine elever) fra Sogndal vidaregåande sine opplevelser av nye undervisningsmåter og vurderingsformer. Interessant og lærerikt. De snakket varmt om erfaringer med sosiale medier i skolen, blogg, etherdad og diigo ble nevnt. Positive var de også til bruk av rubrikkvurdering. De hadde til og med laget sin egen for å illustrere hva det kunne være. Det kaller jeg digital kompetanse. Imponerende! Til oss lærere ga de en klar melding om å bruke de muligheten vi har for at ikke elevene skal forsvinne inn i den digitale skyen, Facebook m.m.  Nedstenging av nettsteder og annen overvåking. Fint å få elevperspektiv på endringer i skolen.

Også bra å treffe tidligere kolleger som jobber med spes.ped. og diskutere mulige faglige møtepunkter videre.


Lang dag med tidlig avreise fra Førde og tilbake til vinterlig Førde.



Bortimot julestemning i hagen min 23.april....              Kjøsnesfjorden i Jølster




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar